Nettbasert – alltid tilgjengelig fra PC, Mac, nettbrett eller mobil 

Lesekroken.no, versjon 2.0, er et nytt oppdatert og spennende digitalt online-tilbud som landets biblioteker kan abonnere på, for å tiltrekke seg et større publikum og skape engasjement, kulturformidling og leselyst hos alle barn, inkludert flerkulturrelle og minoritetsspråklige i kommunen.
Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsning på digitale tjenester og Lesekroken.no er derfor tilrettelagt både for minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske.

Barnehager, skoler og andre som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek der tjenesten er tilgjengelig for å få tildelt Publikumspassordet. For dem som brukere er lesekroken.no gratis dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk.

Lese-Lytte-Skriv ut. Eventyr på 19 språk for flerkulturelle/minoritetsspråklige.
Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 19 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.

Lesekroken inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene som er tilpasset alle kjente nettlesere som Explorer 8 og nyere, Firefox, Chrome osv, PC/MAC/nettbrett og alle Smart-mobiltelefoner. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program. Du kan logge deg på uansett hvor du er i verden.
Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige lærere/pedagoger tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert minoritetsspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka. Ekstra ca. 100 klassiske eventyr på bokmål i  Lydbiblioteket   samt flere puslespill- og fargeleggingsmuligheter.

Nye språk og eventyr lanseres fortløpende og lesekroken dekker alle de aktuelle språkene fra Syria, Midt-Østen og Eritrea derfra store grupper nå kommer til Norge.

 

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet først)

1. Velg ønsket språk ved klikke på riktig flagg på Språk-siden.
2. Velg deretter ønsket eventyr.
3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok),  Lytte (e-lydbok), eller Skriv ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

Publikumspassord:
For å kunne logge seg på med publikumspassord må biblioteket være opprettet seg som bruker. Kontakt derfor ditt lokale bibliotek og forhør deg om dette.

  

Prøv lesekroken.no

Du kan prøve lesekroken.no nå. Klikk linken her Mannen som skulle stelle hjemme Ønsker du å teste et minoritetsspråk, klikk på  URDU som også er åpent for demonstrasjon. Oversikten over eventyr på urdu vises, og du klikker deretter på symbollinkene for å enten lese, lytte, skriv ut eller ta siden interaktivt i bruk. Den samme fremgangsmåten finner du på alle de andre språkene.

Informasjonsmateriell

Biblioteker som har tjenesten, får tilsendt to klistrelapper med påskriften “Vi har lesekroken.no – be om passordet” til å lime på f.eks. inngangsdør eller annet egnet sted.
I tillegg får du et hendig bordkort der du kan skrive ned Publikumspassordet.

 

 

Illustrasjonsfoto: På inngangsdøren synes Lesekroken.no- tjenesten godt.

 

 

 

 

Bli bruker, priser og vilkår:

Lesekroken.no koster 199.- per mnd. eks. mva., og er et årsabonnement som gjelder for alle biblioteker uansett hvor mange brukere/maskiner de har. Registrer biblioteket som nybruker, KLIKK HER. Lesekroken.no kan da tas i bruk med en gang. Dere får da tilsendt informasjonsmateriell per post i løpet av et par dager. Lesekroken.no utgis av Familieforlaget AS.

Har dere spørsmål, kontakt oss gjerne under linken Kontakt Oss, per e-post: post(att)lesekroken.no .

© Lesekroken.no – Familieforlaget as / Blikkboks LTD 2013.