Nettbasert eventyrportal på 22 språk – barnesanger – julesanger – alltid tilgjengelig fra PC, MAC, nettbrett eller Smarttelefon. 

Lesekroken.no, versjon 5.0, er et online-tilbud med streaming av eventyr-blabøker på 22 språk, barnesanger og karaoke for landets biblioteker som de kan abonnere på. Tjenesten er gratis i bruk for alle innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv., dersom det biblioteket har tatt tjenesten i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsninger på digitale tjenester. Lesekroken.no er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske. Alle som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek for å få tildelt Publikumspassordet. Liste over bibliotekene som tilbyr lesekroken finner du HER.

Lesekroken inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de en er i verden. Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige pedagoger tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert fremmedspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka. Nytt av året er et Barnesanger bibliotek der du kan Lytte til, Syng med … etter instrumental innspilling av melodien og mulighet til å skrive ut sangtekstene, samt synge med på karaoke.

Under linken 120 eventyr  klassiske eventyr-lydbøker på bokmål lest av mange kjente og kjære skuespillere.

OrdLotto. I OrdLotto kan brukerne plassere riktig bilde på riktig ord. Mange av ordene vil de finne igjen i eventyrene. Velg først kategori og dra bildet og plasser det over riktig ord. Ønsker de en ekstra utfordring etter å ha plassert bildet over riktig ord, kan de skrive ned ordet på et ark, eller si ordet ved kun å se på bildet. Da får de også trening i rettskriving og muntlig.

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet først) 1. Velg ønsket språk ved klikke på riktig flagg på Språk-siden. 2. Velg deretter ønsket eventyr. 3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok),  Lytte (e-lydbok), eller Skriv ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

Publikumspassord: For å kunne logge deg på – kontakt derfor ditt lokale bibliotek og forhør deg om de har det.