Nettbasert eventyrportal på mange språk – barnesanger – julesanger – alltid tilgjengelig fra PC, MAC, nettbrett eller Smarttelefon. 

Lesekroken.no, versjon 5.0, er et online-tilbud med streaming av eventyr-lydbøker på mange språk, barnesanger og karaoke for landets biblioteker som de kan abonnere på. Tjenesten er gratis i bruk for alle kommunens innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT tjenester osv.,  dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsninger på digitale tjenester. Lesekroken.no er derfor tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske. Barnehager, skoler og andre som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek der tjenesten er tilgjengelig for å få tildelt Publikumspassordet. Liste over bibliotekene som tilbyr lesekroken finner du HER.

Lesekroken inneholder digitale eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk, samt 20 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge inkl. samisk. 

Lesekroken inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene som er tilpasset alle kjente nettlesere som Explorer 8 og nyere, Firefox, Chrome osv, PC/MAC/nettbrett og alle Smart-mobiltelefoner. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de en er i verden. Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige lærere/pedagoger tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert fremmedspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka. Nytt av året er et Barnesanger bibliotek der du kan Lytte til, Syng med … etter instrumental innspilling av melodien og mulighet til å skrive ut sangtekstene, samt synge med på karaoke.

Under linken 120 eventyr  klassiske eventyr-lydbøker på bokmål lest av mange kjente og kjære skuespillere.

OrdLotto. I OrdLotto kan brukerne plassere riktig bilde på riktig ord. Mange av ordene vil de finne igjen i eventyrene. Velg først kategori og dra bildet og plasser det over riktig ord. Ønsker de en ekstra utfordring etter å ha plassert bildet over riktig ord, kan de skrive ned ordet på et ark, eller si ordet ved kun å se på bildet. Da får de også trening i rettskriving og muntlig.

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet først) 1. Velg ønsket språk ved klikke på riktig flagg på Språk-siden. 2. Velg deretter ønsket eventyr. 3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok),  Lytte (e-lydbok), eller Skriv ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

Publikumspassord: For å kunne logge seg på med publikumspassord må biblioteket være opprettet seg som bruker. Kontakt derfor ditt lokale bibliotek og forhør deg om dette.  

 

Prøv lesekroken.no Du kan prøve lesekroken.no nå. Klikk linken her Mannen som skulle stelle hjemme Ønsker du å teste et minoritetsspråk, klikk på  URDU som også er åpent for demonstrasjon. Oversikten over eventyr på urdu vises, og du klikker deretter på symbol linkene for å enten lese, lytte, skriv ut eller ta siden interaktivt i bruk. Den samme fremgangsmåten finner du på alle de andre språkene.

Informasjonsmateriell Biblioteker som har tjenesten, får tilsendt to klistrelapper med påskriften “Vi har lesekroken.no – be om passordet” til å lime på f.eks. inngangsdør eller annet egnet sted. I tillegg får du et hendig bordkort der du kan skrive ned Publikumspassordet.    Illustrasjonsfoto: På inngangsdøren synes Lesekroken.no- tjenesten godt.        

Bli bruker, pris og vilkår: Abonnement på Lesekroken.no koster 199.- per mnd. eks. mva. og  dette gir gratis adgang til tjenesten for publikum, private- og offentlige institusjoner i kommunen, uansett hvor mange brukere det er.

 Registrer derfor biblioteket som nybruker, KLIKK HER. Lesekroken.no kan da tas i bruk med en gang. Dere får da tilsendt informasjonsmateriell per post i løpet av et par dager. Lesekroken.no utgis av Familieforlaget AS. Har dere spørsmål, kontakt oss gjerne under linken Kontakt Oss, per e-post: post(att)lesekroken.no . © Lesekroken.no – Familieforlaget as / Blikkboks LTD 2015.