Lesekroken.no  – ny digital tjeneste via bibliotekene.

Lesekroken.no er et nytt og spennende digitalt online-tilbud som landets biblioteker kan benytte, for å tiltrekke seg et større publikum og skape engasjement og leselyst hos alle barn, inkludert flerkulturrelle og minoritetsspråklige.
Barnehager og skoler som ønsker tilgang til portalen, må kontakte sitt lokale bibliotek der tjenesten er tilgjengelig for å få tildelt Publikumspassordet. For dem er lesekroken.no gratis dersom det lokale biblioteket har tatt tjenesten i bruk.

I  Lydbiblioteket  er det ca. 100 norske- og klassiske eventyr på bokmål, samt flere puslespill- og fargeleggingsmuligheter.

Eventyr på 19 språk for flerkulturelle og minoritetsspråklige.
Portalen inneholder e-bøker og e-lydbøker med eventyr fra Asbjørnsen og Moes samlinger på bokmål og nynorsk samt 17 av de mest vanlige fremmedspråkene i Norge.

Eventyr representerer felles verdier uansett kultur og bakgrunn, og er dermed med på å skape bånd mellom norskspråklige og fremmedspråklige. Lesekroken.no er derfor tilrettelagt både for minoritetsspråklige / flerkulturelle, tospråklige og etnisk norske og egner seg også svært godt for bruk i barnehage og skole. Kontakt til lokale bibliotek i dag for Publikumspassordet. 

Nettsiden inneholder i tillegg interaktive aktiviteter med temaer fra de norske folkeeventyrene som barn kan ha glede av å leke seg med. Portalen er utviklet for å kunne tilby publikum eventyr fra vår egen kulturarv på en tidsriktig plattform som også gjør læring til lek. Lesekroken.no er tilpasset alle kjente nettlesere som Explorer 8 og nyere, Firefox, Chrome osv, PC/MAC/iPad, iPhone og andre Smart-mobiltelefoner.

Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige lærere/pedagoger tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert minoritetsspråk, Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka.

 

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet først)

1. Velg ønsket språk ved klikke på riktig flagg på Språk-siden.
2. Velg deretter ønsket eventyr.
3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok) eller Lytte (e-lydbok) til eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.

Publikumspassord:
For å kunne logge seg på med publikumspassord må biblioteket være opprettet seg som bruker. Kontakt derfor ditt lokale bibliotek og forhør deg om dette.

  

Prøv lesekroken.no

Du kan prøve lesekroken.no nå. Klikk linken her Mannen som skulle stelle hjemme Ønsker du å teste et minoritetsspråk, klikk på  URDU som også er åpent for demonstrasjon. Oversikten over eventyr på urdu vises, og du klikker deretter på symbollinkene for å enten lese, lytte eller ta siden interaktivt i bruk. Den samme fremgangsmåten finner du på alle de andre språkene.

Informasjonsmateriell

Biblioteker som har tjenesten, får tilsendt to klistrelapper med påskriften “Vi har lesekroken.no – be om passordet” til å lime på f.eks. inngangsdør eller annet egnet sted.
I tillegg får du et hendig bordkort der du kan skrive ned Publikumspassordet.

 

 

Illustrasjonsfoto: På inngangsdøren synes Lesekroken.no- tjenesten godt.

 

 

 

 

Bli bruker, priser og vilkår:

Lesekroken.no koster 199.- per mnd. eks. mva., og er et årsabonnement som gjelder for alle biblioteker uansett hvor mange brukere/maskiner de har. Har dere spørsmål, kontakt oss gjerne under linken Kontakt Oss, per e-post: post(att)lesekroken.no . Registrer biblioteket som nybruker, KLIKK HER. Lesekroken.no kan da tas i bruk med en gang. Dere får da tilsendt informasjonsmateriell per post i løpet av et par dager. Lesekroken.no utgis av Familieforlaget AS.

© Lesekroken.no – Familieforlaget as / Blikkboks LTD 2013.