Nettbasert eventyrportal på 22 språk med barnesanger, karaoke og diverse aktiviteter. Alltid tilgjengelige fra PC, Mac, nettbrett eller Smarttelefon. 

Lesekroken.no, versjon 5.0, er et online-tilbud med streaming av eventyr-blabøker på 22 språk, barnesanger og karaoke for landets biblioteker, som de kan abonnere på. Tjenesten er gratis i bruk for alle innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT-tjenester osv., dersom biblioteket har tatt tjenesten i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsinger på digitale tjenester. Lesekroken.no er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske. Alle som ønsker tilgang til portalen kan finne sitt lokale biblioteks Publikumspassord på listen HER.

Lesekroken.no inneholder i tillegg interaktive aktiviteter til eventyrene. Tjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program er nødvendig. Brukerne kan logge seg på uansett hvor de er i verden. Eventyrene er oversatt og innlest av tospråklige pedagoger, tilknyttet flere av landets kommuner. I tillegg bidrar kjente artister og skuespillere. Det er de samme fire eventyrene som går igjen på hvert fremmedspråk: Mannen som skulle stelle hjemme, De tre bukkene Bruse, Den syvende far i huset og Pannekaka. Nytt av året er et bibliotek med barnesanger der du kan lytte til eller synge med etter instrumental innspilling av melodien. Du har også mulighet for å skrive ut sangtekstene, samt synge med på karaoke.

Under linken 120 eventyr  finner du klassiske eventyr-lydbøker på bokmål lest av mange kjente og kjære skuespillere.

 

OrdLotto. I OrdLotto kan brukerne plassere riktig bilde på riktig ord. Mange av ordene vil de finne igjen i eventyrene. Velg først kategori og dra så bildet og plasser det over riktig ord. Ønsker de en ekstra utfordring etter å ha plassert bildet over riktig ord, kan de skrive ned ordet på et ark, eller si ordet ved kun å se på bildet. Da får de også trening i rettskriving og muntlig.

Barna/elevene som brukere: (Logg Inn med Publikumspassordet først) 1. Velg ønsket språk ved å klikke på riktig flagg på Språk-siden. 2. Velg deretter ønsket eventyr. 3. Velg blant symbollinkene om du vil Lese (e-digital blabok),  Lytte (e-lydbok), eller Skriv ut eventyret. I tillegg finner du symbollinker til de andre interaktive aktivitetene Puslespill og Fargelegging som er knyttet til hvert enkelt eventyr.