Opplev den ultimate digitale skattekisten av norsk kulturarv med Lesekroken.no – din flerspråklige portal til eventyr og læring! 

Med Lesekroken.no versjon 7.0, tilgjengelig for alle landets biblioteker, kan du dykke ned i en verden av eventyr, sanger, lærevideoer og aktiviteter. Fra klassiske eventyr til moderne interaktive opplevelser, Lesekroken.no tilbyr en dynamisk plattform for både barn og voksne. Og det beste av alt – det er helt gratis for alle innbyggere, skoler, barnehager og flere, takket være bibliotekenes innsats for å digitalisere sine tjenester.

Enten du er minoritetsspråklig, tospråklig eller etnisk norsk, er Lesekroken.no tilpasset for deg. Vår nettbaserte tjeneste krever ingen nedlasting eller installasjon – bare tilgang til internett, og du er klar til å utforske en verden av språklig mangfold og kulturell rikdom.

Med et utvalg av kjente eventyr oversatt og innlest av dyktige tospråklige pedagoger, samt bidrag fra anerkjente artister og skuespillere, blir Lesekroken.no en engasjerende og lærerik opplevelse. Utforsk språkmenyen som inkluderer alt fra Albansk til Vietnamesisk, og nyt klassiske eventyr lest av elskede skuespillere på bokmål.

OrdLotto er en morsom måte å lære nye ord på, hvor brukerne kan matche bilder med ord og deretter utfordre seg selv ved å skrive ned eller si ordet høyt. Dette er bare en av flere interaktive aktiviteter tilgjengelige på Lesekroken.no, som også inkluderer lek og lær videoer, puslespill, fargelegging og mye mer.
For barna og elevene er opplevelsen enda mer spennende. Logg inn med Publikumspassordet og velg ønsket språk og eventyr. Deretter kan du velge mellom å lese, lytte eller skrive ut eventyret, samt utforske andre interaktive aktiviteter knyttet til historien. Dykk inn i Lesekroken.no i dag og oppdag en verden av eventyr, læring og språklig utforskning – hvor som helst, når som helst!

Lesekroken.no, versjon 7.0, er et online-tilbud for landets biblioteker. Lesekroken.no er gratis i bruk for alle innbyggere, skoler, barnehager, mottak, PPT-tjenester osv. i kommunen, dersom biblioteket har tatt lesekroken.no i bruk. Dette er et ledd i bibliotekenes økte satsinger på digitale tjenester. Lesekroken.no er tilrettelagt for alle, både minoritetsspråklige, tospråklige og etnisk norske. Alle som ønsker tilgang til portalen kan finne sitt nærmeste lokale biblioteks Publikumspassord på listen HERTjenesten er nettbasert, ingen installasjon eller nedlasting av program er nødvendig.  

Lesekrokens språkvalg meny opp i høyre hjørne:
Albansk, Arabisk, Bokmål, Dari (Afghansk), Engelsk, Farsi, Fransk, Kurdisk, Litauisk, Nynorsk, Polsk, Russisk, Samisk, Spansk, Somali, Tamil, Thai, Tigrinja, Tyrkisk, Tysk, Ukrainsk, Urdu og Vietnamesisk.

Under linken 120 eventyr  finner du i tillegg klassiske eventyr-lydbøker på bokmål lest av kjente og kjære skuespillere.

 

 

Nå kan du installere en PWA (Progressive Web App) som gir deg et Lesekroken.no appen på ditt skrivebord/desktop på din smarttelefon, PC, Mac, nettbrett osv. for en raskere tilgang.
Appen er utviklet både for Windows/Android og iOS. Klikk på bildet under.

GDPR / PERSONVERNERKLÆRING

Informasjonsvideo. Klikk på YouTube logoen